Dr. Mohai Imre

Elérhetőségek
Telefonszám: 
+36-30/953-12-42
E-mail cím: 
info@mohaidoktor.hu

Kezdetek:

Öt évvel az egyetem elvégzése után, 1975-ben kerültem Veresegyházra. Az első időben kizárólag gazdasági haszonállatok ellátásával foglalkoztam, amire természetesen minden esetben az állatok tartási helyén került sor.

Utazások, tapasztalatok:

Időközben utazásaim révén szembesültem azzal, merre fejlődik az állatorvoslás Európában és a tengeren túl. A ma végző kollégáimnak, akik már a tanulmányok alatt külföldi cseregyakorlatokon vehetnek részt és diplomájuk megszerzésének feltétele két nyelv társalgási szintű ismerete ma már kézenfekvő tény szembesülni a világ élvonalába tartozó magyar állatorvosképzés színvonalával.

Első vállalkozás:

Az egyre igényesebbé váló alapellátás mellett, amikortól erre lehetőség nyílt, szinte nyomban állatgyógyszer-értékesítéssel is elkezdtem foglalkozni. A szomszédos körzetben dolgozó kolléga személyében ehhez társat is találtam, akivel öt év alatt komoly kisvállalkozást építettünk fel. Ennek egyik eredménye volt egy közös rendelő megnyitása Gödöllőn, ami akkor komoly visszhangra talált, és ami ma a szomszéd város legjobban menedzselt állatorvosi objektuma.

Első rendelő

A posztgraduális képzések követték szakterületünk nemzetközi trendjét, emiatt a legtöbb hazai továbbképzésen részt vettem. Az így szerzett tudás adott alapot arra, hogy vállalkozás formájában 1994-ben megnyissam a település első többfunkciós állatorvosi rendelőjét. Hamarosan munkatársat is találtam így közösen fejlesztettük a rendelői munkát és a hozzá tartozó praxist.

Tisztségek, közösségi munka:

A gödöllői állatorvosi kerületben dolgozó kollégák támogatásával már a 90-es évek elejétől az állatorvosi kamarában vezetőségi tag voltam. 1996-tól a Magyar Állatorvosi Kamara országos küldötte vagyok, ekkortól lettem az országos szakmai bizottságának is a tagja, 2004-től pedig a Pest megyei szervezet alelnökeként tevékenykedem. Ennek a munkámnak az eredménye a megyei szervezet rendszeresen megjelenő szakmai lapjának a szerkesztése, ami számomra nagy kihívás volt, de rengeteg öröm forrásává vált a hat évfolyam során.

A szakmán kívüli élet kevés szabad idejét sikerült már közel harminc éve a magam és környezetem számára is sok élményt adó módon hasznosítanom. Ennek eredménye a város közéletében komoly rangot kivívó és ma már nagy hagyományoknak örvendő Civil Kört létrehoznom és működtetnem.

Család:

1975-ben feleségemmel együtt költöztünk Veresegyházra, itt született három gyermekünk. Ők ma már mindannyian önálló életet élnek. Feleségem a rendelővel közös épületben lévő ügyvédi irodában dolgozik.